Gastenboek2

Fam. Swiers , juli 2016

Wij hebben een heerlijke vakantie achter de rug op la Basse Maza. Het huisje, La Vigne, voldeed volledig aan onze verwachtingen en de omgeving was ronduit adembenemend. De baignade en de terrasjes in St Sauveur, St Pierreville en Gluiras hebben we  naar waarde kunnen schatten. Wat ons ook erg beviel was het contact met lokale mensen. Overal hadden we kans om gesprekjes aan te knopen. We zijn zelfs een namiddag uitgenodigd door mensen uit Chazalet op de weg naar Pranles. Zeer interessant om hen de verhalen van de streek te horen vertellen. Mijn schoonzoon was helemaal in de ban van de plaatselijke fauna. Hij heeft in de achtertuin 4 dassen gespot (we sturen een foto mee als bewijs) en een everzwijn (dat was te vlug weg om te fotograferen). Daarnaast heeft hij dwergarenden, slangarenden, gieren en een hop gezien. Van die laatste vogel had ik zelfs nog nooit gehoord maar hij blijkt uiterst zeldzaam te zijn.

Joke de Vries  Juni 2014   

Wat een fijn huis; groot, schoon, luxe en compleet. Je zou het bijna geen vakantiehuis noemen, maar een echt huis. Buiten rust, stilte en natuur om je heen. Wat een fijne banken. Wat een mooie makkelijke granulaat kachel voor de 2 koude avonden die we hadden. En wat een mooie badkamer! De slaapkamer beneden was koel, de eerste paar dagen bijna te koel; later in de week heerlijk koel! De “hameau”, zoals wij het maar noemen, is prachtig.  Wat een fantastisch, paradijselijk plekje! Wandelingen, autoritjes door prachtige stille dorpjes en luieren met een boek in een lekkere stoel; ontbijten (was net te doen met 16/17 graden), lunchen, koffie of rosé en een lichte avondmaaltijd het kan allemaal op dat mooie terras!

Dank jullie wel dat wij mochten genieten van jullie huis.

Guus van Leeuwen   Mei 2014

Wij hebben een prima tijd gehad in La Bassa Maza in de laatste week van mei 2014. De omgeving is prachtig met mooi natuurschoon en uitstekend om te wandelen. Het huis is zeer sfeervol en compleet ingericht. Vooral de granulaatkachel is een, voor ons onbekende, milieuvriendelijke uitvinding. Wij hebben zelden een zo'n grote en fraaie tuin, eigenlijk terrein, met vele "zitplekken", meegemaakt. Al met al een zeer aan te bevelen vakantiewoning als je van natuur en rust houdt!

   

Anja en Paul uit Rijswijk.       September 2013

We hebben van ons verblijf in La Vigne genoten van alles in de omgeving, maar ook zeer zeker van het huis, en de terrassen. In de periode van 14 t/m 28 september was het uitstekend weer, dagelijks rond de 25 graden. s' Avonds als het afkoelde deden de openhaard en/of de granulaat kachel prima werk. De serene rust die er heerste konden wij zeer waarderen. Er is geen negatieve noot te vinden voor wat betreft het huis. Chapeau !!

Steef Happel       Juni 2013

Het spreekwoord leven als God in Frankrijk was er erg van toepassing .

Het was een ongelooflijke mooie rit naar het huis La Vigne en  de natuur is er overweldigend .

Zoek je rust dan vind je het daar ook.

Het huis is zeer compleet en authentiek.

We hebben het er bijzonder naar ons zin gehad . 


Roel Ruijters Augustus 2012

De derde keer in La Vigne geweest. Blijft heerlijk om relaxt onder de kastanjeboom of op het terras te zitten. Vanaf het terras is er aan de overkant op de heuvel een eenzaam boompje te zien, daar ben ik dit keer naartoe gegaan om eens te kijken hoe het uitzicht op La Maza is (mooi uiteraard) Verder heerlijk vertier in de rivier en bij de diverse markten. De avond/nacht markt in Saint Fortunat les Eyrieux waar je samen met ongeveer heel het dorp moules-frites kon eten was een aangename verassing.

En uiteraard het ijs van Terre Adelice rechtstreeks van het magazijn in Le Moulinon. 48 smaken om uit te kiezen!!

We hebben ons, mede dankzij het perfecte weer, allemaal prima vermaakt - de TV en de kachel hoefde niet eens aan (gelukkig maar)