Uitstapjes

Directe Omgeving

In La Vigne ligt een map waarin verschillende wandelingen beschreven staan, die u vanuit La Basse Maza kunt maken. Daarnaast is er een wandelmap aanwezig voor de directe omgeving. Er ligt ook een map met uitstapjes in de omgeving die u kunt combineren. De uitstapjes worden verder beschreven in de informatie die u krijgt als u de hyperlinken op de pagina "activiteiten" aanklikt.


St. Sauveur de Montagut

Deze plaats is gelegen op 8 km afstand van La basse Maza. Hier vindt u een supermarkt, bakkers, slagers, garage, apotheek, artsen etc. In de zomermaanden is de VVV (Syndicat d'Initiative) geopend. U kunt hier mountain-bikes en kano's huren. www.eyrieuxsport.fr 

Er zijn leuke terrasjes en restaurantjes. De  supermarkt Carrefour is van maandag t/m zaterdag  open is van 9.00 - 19.00 uur. Op zondag is de supermarkt open van 9.00- 13.00 uur. Er is ook een benzinepomp bij.

In de rivier de Gluyère (richting St Pierreville)  wordt in de zomermaanden een zwembad afgedamd, omgeven door strandjes. Er is bewaking en de toegang is gratis.

Op een bergtop aan de zuidzijde van St. Sauveur ziet u de ruines van het kasteel van de heren van Montagut. U kunt hier prachtig wandelen.

Eten en drinken

Bij verschillende restaurants kunt u een voucher inleveren waarmee u

"Het aperitif de la Maison" als gast van La Vigne kado krijgt.

Tussen 12.00-15.00 wordt in de veel restaurants het "menu du jour" geserveerd. Kosten ongeveer € 13,- inclusief koffie en wijn.

Deelnemende restaurants:

St Sauveur:

Les Marronniers: pizzeria waar je naast pizza's ook heerlijk kunt dineren.

St Pierreville:

Sabarot: Sfeervol restaurant met uitstekende keuken.

Gluiras:

L''Echoppe du Bon Berger :Pizza en Libanese maaltijden

Graag 2 uur van te voren bellen.

Les Ollières:

Le Siècle: Eenvoudig restaurant met uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Prima franse keuken.